Gyógypedagógiai foglalkozások

Bemutatkozás

Szuhainé Balázs Judit gyógypedagógus, DSZIT terapeuta vagyok.

Tanulmányaimat az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai karán végeztem. 14. éve foglalkozom 0-18 éves korú gyermekek különböző tanulási és viselkedés problémáinak feltárásával, javaslatokat teszek a gyermekek megsegítésére, fejlesztésére az óvodai, iskolai ellátásban.

Az utóbbi években a korai intervenció témájában mélyültem el, amely 0-3-6 éves korú, különböző fokban megkésett vagy eltérő fejlődésmenetű gyermekek komplex ellátása a szülő aktív közreműködésével, tanácsadás a gyermek fejlődésével, nevelésével kapcsolatban.

A foglalkozások során hatékonynak bizonyultak a DSZIT terápia módszerei, ahol az érzékszervi-mozgásos-kognitív történések mellett kiemelt figyelmet szentelünk a lelki történéseknek is.

Célom a gyermekek kreatív erőinek felébresztése, hogy aktív, örömteli interakciók sorozatán keresztül érlelhessék azokat a funkcióikat, amelyek még nem működnek megfelelően.

SZENZOROS INTERGRÁCIÓS TERÁPIA (DSZIT)

A DSZIT terápia hozzájárul a kiegyensúlyozott, harmonikus, boldog személyiség kialakulásához.

A Te gyermekednek való, ha:

 • figyelmét, beszédértését zavarják a háttérzajok
 • gyakoriak az ismétlődő mozdulatok, tapogatja, forgatja a tárgyakat, vagy éppen nem szereti a tárgyakat megfogni, nem szereti a különböző anyagokat ( textilek, homok, gyurma, a kezére kerülő ételek), textúrákat
 • gyakran jár lábujjhegyen
 • nem figyel a fájdalomra, a hőmérsékletre, nem jelzi azokat
 • koordinációs problémái adódnak
 • szokatlanul magas, vagy alacsony az aktivitási szintje
 • nehézséget jelentenek számára a tevékenységek közötti átmenetek, a beszédtémák váltása (nem megy az árral)
 • fél a magasságtól, a térben mozgástól (hintától, libikókától vagy mászókától)
 • bántalmazásnak éli meg, ha valaki véletlenül meglöki, hozzáér, nem szereti, ha az arcához, a kezéhez, a testéhez érnek, vagy valamilyen más inger éri; nem szereti pl. a fogmosást, az arcmosást, a köröm- és a hajvágást; nem hajlandó felvenni bizonyos ruhákat, másokhoz viszont ragaszkodik;
 • figyelme rövid idejű, könnyen elterelődik
 • érzékeny a hangokra, a szagokra és az ízekre

A szenzoros-mozgásos játékterápia olyan csecsemő, kisgyermek, és iskolás gyermekeknek ajánlott, akik a fenti tünetek alapján szenzorosan érzékenyek, akiknek különös észlelési, tanulási, magatartási problémáik vannak.

Az egyéni foglalkozásokon felkínált eszközök megfelelő ingerekkel látják el az egyensúly, a bőr és a mélyérzékelő rendszert, közben pedig az érzékelések hasznosan rendeződnek. Hatására a gyermek képessé válik saját harmóniáját kialakítani önmagán belül és az őt körülvevő világgal szemben egyaránt.

Oktató: Szuhainé Balázs Judit

Elérhetőség: 0670/2382911

Időpont: hétfő, csütörtök 9.00-11.00

Ár: 8000.- HUF / alkalom /45-60 perc

ÁLLAPOTFELMÉRÉS, TANÁCSADÁS

A DSZIT foglalkozásokat minden esetben megelőzi a szülővel való alapos beszélgetés, helyzetfeltárás. Melynek során lehetőségünk van meghatározni, hogy a gyermek milyen szenzoros feldolgozási mintázattal rendelkezik. Az így nyert információk összefüggéseire alapozzuk a terápiát.

Az állapotfelmérés terápia nélkül, tanácsadás céljából is igénybe vehető.

Oktató: Szuhainé Balázs Judit

Elérhetőség: 0670/2382911

Ár: 15 000.- HUF / alkalom