Felnőtt órák


Alakformáló intervall- és step aerobik

Egyszerű, jól követhető fitnesz óra, ahol a test formálása erő- és állóképességi gyakorlatokkal történik. A különböző gyakorlatok formálják a test minden részét. Szerepet kapnak a kisebb súlyokkal végzett munkák a váll-, mell- és hátizom formálására, valamint a has-, comb- és farizmok erő-állóképességének fejlesztése. Az erőfejlesztési gyakorlatokat különböző kiinduló helyzetekben és testtartással hajtjuk végre, izomcsoportonként három, négy gyakorlatot, többszöri ismétléssel.
Az óra 10 perces bemelegítéssel indul, ezután 40 percben az egész testre kiterjedően, valamennyi izomcsoport foglalkoztatásával az erőfejlesztő részek. A gyakorlatok végrehajtásához különböző eszközöket használunk és az óra végét 10 perc nyújtással fejezzük be.

Oktató: Lacza Zoltánné Marika

Elérhetőség: 0620/3873327

Időpont: hetfő, szerda, csütörtök 18:30-19:30

Ár: 1800.- HUF / alkalom

Ár: 5500.- HUF / 4 alkalom


Flow jóga
 

A Flow jóga egy dinamikus, a nyugodt légzés ritmusára épülő óra, alapját a napüdvözlet gyakorlatsor képezi, ez az átkötés az óra egyes elemei között, fő jellegzetessége a szabadon áramlás.Minden óra más, folyamatosan változó gyakorlatok összefűzött sorozatából áll, melyek között átvezető ,,vinyászák" (tudatosan összekötött folyamat) vannak. A preventív anatómiai alapokon nyugvó csípő- és vállnyitás, valamint a gerinc flexibilitásának növelése nagy hangsúlyt kap az órán, miközben a gyakorlással az állóképesség és az erő fejlesztése is megvalósul.   A foglalkozás célja a légzés és mozgás összehangolása, és ezáltal egy befelé figyelő tudatállapot(flow, azaz áramlás) megteremtése, amely a boldogság egy lehetséges útját jelöli, egy olyan állapotot, amikor teljesen elmélyülünk abban, amit éppen csinálunk, s akár megszűnik a tér, az idő érzékelése is, így jobban megismerhetjük saját képességeinket, határainkat. A tudatos gyakorlás által könnyebben fogadjuk majd életünkben a változást.
Az óra felépítése: ráhangolódás, óra eleji elcsendesedés, a légzés figyelése és beállítása· bemelegítés, napüdvözletek· álló- és egyensúly gyakorlatok, hős pózok· kartámaszos és ülőgyakorlatok, fordított testhelyzetek· passzív nyújtások· relaxáció (Savászana)
Kinek ajánlom? - mindenkinek, aki szereti a jóga dinamikusabb fajtáit. Az órára jöhetnek kezdők és haladók is, mert szinte minden gyakorlat elvégezhető különböző nehézségi fokon, így a résztvevők a saját aktuális állapotuknak megfelelően tudják követni az órát. Fizikailag alaposan átmozgat, de nem szükséges hozzá előzetes tapasztalat.
Hatásai:· testtartásjavító, stresszoldó· fejleszti az egyensúlyérzéket, koncentrációképességet· megerősíti az izmokat, fejleszti azok rugalmasságát és hajlékonyságát· a helyes légzés és testtartás következtében lehetővé válik az energia szabad áramlása, amely beindítja a test öngyógyító folyamatait, a belső szervek egészséges működését· növeli az önbizalmat· felfrissít, energikussá tesz· méregtelenítő, tisztító hatású.

 

Oktató: Bodnár Krisztina 

Elérhetőség: +3670/386-6330

Időpont: kedd 18:30-19:30

Ár: 1800.- HUF / alkalom


Gerincjóga 
 

A Gerincjóga egy jógaoktatók és gyógytornászok által összeállított variálható gyakorlatsor. Olyan fizikai gyakorlatok, ászanák melyekkel a testet egyensúlyba hozzuk és a lelket megnyugtatjuk.

Harmónikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, vitalizál, javítja az általános közérzetet, növeli a teherbírást fizikai és lelki szinten egyaránt. Oldja a stresszt, fejleszti a koordinációt, koncentrációt, testtudatot. Minden életkorban javítja a testtartást, a keringést, erősíti, nyújtja az izomzatot és optimalizálja a légzést.

Oktató: Bodnár Krisztina 

Elérhetőség: +3670/386-6330

Időpont: csütörtök 17:15-18:15

Ár: 1800.- HUF / alkalom